Tips og triks – del 1

Bilder og video til sosiale medier: gjør det riktig! Det er slettes ikke så vanskelig som det kanskje noen ganger virker som. Her kan du lese mer om hvordan du enkelt kan gjøre innholdet ditt på Facebook eller Instagram bedre.

Først og fremst: ha riktig størrelse på de bildene og de videoene som du poster. Tilpass innholdet til formatet du skal poste. Stillbilde, REEL, story? De er ulike formater, og har derfor ulike størrelser. Sørger du for å tilpasse innholdet til formatet, blir kvaliteten også best mulig.

La oss bruke Instagram som eksempel, og gå igjennom huskelisten for riktig størrelse på innholdet:

REELS – 1080×1920 (9:16) format
Bilde vertikalt – 1080×1350 (4:5) format
Bilde firkantet – 1080×1080 (1:1) format
Story vertikalt – 1080×1920 (9:16) format

Ulike størrelser på bilder når de er vertikale og firkantet spør du? Jepp! Den vertikale får oppta mer plass i feeden. Dermed holder den på oppmerksomheten litt lengre. Et enkelt, men veldig effektivt triks. Slik kan du sørge for at innholdet ditt holder litt lengre på oppmerksomheten til den som ser det.

Vil du ha flere tips og triks? Da anbefaler vi å følge oss på Instagram og LinkedIn. Der legger vi ofte ut tips og triks akkurat som dette, for å sørge for at din bedrift lykkes enda bedre med digital markedsføring.